PODRŠKA ZAPOŠLJAVANJU

Na sednici Skupštine opštine Kladovo usvojen je predlog Zaključka o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o izmenama i dopunama Statuta JP “ Komunalac“ koja se odnosi na proširenje delatnosti jer se u oviru tog preduzeća formira zoo higijenska služba za humano zbrinjavanje napuštenih životinja. Odbornici su dali zeleno svetlo Izveštaju o realizaciji Plana rada predškolske ustanove „Neven“ za školsku 2018/2019. godinu kao i  Godišnjem programu  rada u novoj školskoj godini.

Članovi lokalnog parlamenta podržali su i predlog Odluke o dopuni Lokalnog akcionog plana  zapošljavanja opštine Kladovo za ovu kalendarsku godinu. Reč je o programu Stručna praksa, koji se iz budžeta opštine Kladovo finansira sa dva miliona 16.000 dinara pa će lokalna samouprava potpisati  Ugovor sa šest poslodavaca kod kojih će se
desetoro mladih Kladovljana, osmoro sa  visokom i dvoje sa srednjom stručnom spremom, stručno osposobljavati za samostalan rad u struci bez zasnivanja radnog odnosa. Reč je o programu za lica sa evidencije Nacionalne službe, koja su bez posla i bez radnog iskuskustva u struci.

– Osim za program Stručna praksa u 2019. godini u okviru realizacije mera aktivne politike zapošljavanja pet miliona dinara opredelili smo za  zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih starijih od 50 godina. Otvaranjem novih radnih mesta rešili smo status naših 30 dugoročno nezaposlenih sugrađana. S obzirom na pozitivna
iskustva u sledećoj godini budžet za realizaciju Lokalnog akcionog plana  zapošljavanja opštine Kladovo biće uvećan za dodatnih milion dinara za program Stručna praksa jer
nam je cilj da mladi i školovani ljudi zasnuju radni odnos – kazao je novinarima Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Jednoglasnu podršku  članova Skupštine dobio je Izveštaj o radu za 2018. godinu Centra za kulturu kao i predlog dopune Oduke na osnovu koje će predsednik SO Kladovo ubuduće biti član Opštinskog štaba za vanredne situacije. Na sednici  je usvojen i predlog Odluke o javnim i nekategorisanim putevima koji je usaglašen sa odredbama Zakona o putevima, a novi upravljač na lokalu  je Javno preduzeće „Komunalac“.

Odbornici SO Kladovo usvojili su  i dopunu Odluke o komunalnom redu u kojoj je definisano  da se  sva pravna i fizička lica obavezuju da površine javne namene ispred i oko svojih objekata održavaju u urednom i čistom stanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *