POKLONI ZA DECU U „MOZAIKU“

Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora posetio je danas Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju „Mozaik“ gde je korisnicima te ustanove podelio novogodišnje paketiće.

– Drago mi je da sam na njihovim licima video osmeh, pozitivnu energiju i ljubav koju su pokazali našim dolaskom. Grad će i u narednom periodu nastavljati da razvija ovakve i slične servise i pomaže sugrađanima kojima je to neophodno. U 2019 godini smo odvojili 11 miliona dinara za rad „Mozaika“, koliko će biti izdvojeno iz budžeta i ove godine – kazao je Milikić.

On je naglasio da su obezbeđena i sredstva za finansiranje ličnih pratioca i personalnih asistenata.

– Sve mere, da li u oblasti zdravstva, obrazovanja ili socijalne zaštite donosimo u dogovoru sa našim sugrađanima. Dobijamo informacije šta je neophodno da se uradi  i nastavićemo sa tom praksom da finansiramo ono što je potreba naših sugrađana radi podizanja kvaliteta njihovih života –dodao je Milikić.

Emilija Stojanović , socijalni radnik „Mozaika“  zahvalila se lokalnoj samoupravi na razumevanju i podršci koju pružaju ovoj ustanovi.

-To je velika usluga za roditelje te dece. Veliko hvala  gradonačelniku Aleksandru Milikiću koji nas često obilazi i izlazi u susret radu ove ustanove. Bez njihove pomoći ova ustanova ne bi mogla da funkcioniše. „Mozaik“ ima oko 30 korisnika, među kojima je najviše dece sa autizmom. Oni se ovde uče potrebama lične higijene, serviranja hrane i najosnovnijim potrebama za samostalni život –rekla je Stojanovićeva.

Adrijana Janjić Pupovac, član povereništva SNS istakla je i da su članovi te političke opcije danas podelili poklone mališanima u „Mozaiku“.

 – Cilj nam je da ova deca osete pripadnost i da znaju da su deo  društva koje odgovorno brne o njima. Doneli smo didaktički materijal, razne igračke, slikovnice, ono što je važno za njih i njihove potrebe –kazala je Adrijana Janjić Pupovac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *