POLICAJCIMA VEĆE PLATE OD DECEMBRA

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najavio je , prilikom obilaska Policijske uprave u Zaječaru, da policajci mogu da očekuju novo povećanje plata već u decembru, navodi se u saopštenju MUP Srbije.

Govoreći o radu Policijske uprave u Zaječaru on je rekao da je zadovoljan stanjem bezbednosti na području ove uprave u koju će iz Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) uskoro doći i deset mladih kolega, koji će doprineti još efikasnijem radu.

„Danas sam imao priliku da razgovaram sa policijskim službenicima o tome šta je naša zajednička vizija daljeg razvoja Ministarstva unutrašnjih poslova, šta je njihovo mišljenje o dosadašnjim rezultatima, šta je to što bi trebalo dalje uraditi, kao i tome koliko su zadovoljni novim vozilima, uniformom i opremom. Policijska uprava u Zaječaru ostvaruje dobre rezultate i zadovoljan sam posvećenošću policajaca“ rekao je Stefanović, dodajući da je u prvih osam meseci ove godine za više od 11 odsto smanjen broj  izvršenih krivičnih dela na području ove uprave.

Stefanović je razgovorao sa policajcima i o nabavci informatičke opreme  u cilju daljeg unapređenja elektronskih usluga za građane, posebno kroz upravne poslove.

„Nastavljamo i sa daljim radom na poboljšanju standarda pripadnika MUP-a, koji u decembru već mogu da očekuju da sa novembarskom platom dobiju povećanje, ali i sa nabavkom i novih uniformi i vozila za policajce, kao i novih zaštitnih i interventnih uniformi i novih vozila za vatrogasce-spasioce“ rekao je Stefanović.

On je istakao i da će Ministarstvo nastaviti  sa zapošljavanjem dece poginulih i ranjenih pripadnika MUP-a.

„Nikada nećemo zaboraviti ljude koji su svoje živote dali za bezbednost naše zemlje. Nikada nećemo zaboraviti članove njihovih porodica, nastavićemo da ih zapošljavamo i u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali sam ujedno spreman i da se borim da im pomognem da se zaposle i na drugim mestima, tamo gde ispunjavaju uslove. Hoćemo da pokažemo da poštujemo žrtve njihovih roditelja i da ih Srbija nikada neće zaboraviti“, poručio je Stefanović.

Ministar Stefanović, koji boravi u poseti Zaječarskom okrugu se sastao i sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem i rukovodstvom opštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *