PONOSNE 184 GODINE

U  prisustvu učenika, nastavnika i njihovih  gostiju u holu objekta „B“  u OŠ „Vuk Karadžić“ održana  je  svečana akademija povodom obeležavanja  dana gradske škole osnovane 1835. godine. Ostalo je zapisano da je prvi učitelj bio Antonije Damjanović, I da je po otvaranju u školu  dolazilo 39 đaka i svi su bili muškog pola. Od školske 1861/62. godine dečacima su se pridružile i devojčice u ženskoj školi u privatnoj zgradi.

-Današnji naziv škola nosi od 1965. godine, po reformatoru srpskog jezika, sakupljaču narodnih umotvorina i piscu prvog rečnika srpskog jezika, Vuku Karadžiću. Đaci nastavu pohađaju u savremeno opremljenim učionicama i kabinetima jer je nakon rekonstrukcije uz finansijsku podršku. Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije i lokalne samouprave školski ambijent dobio lepši, ekonomičniji i konforniji izgled -naglasila je Gordana Jovanović, direktorka OŠ “ Vuk Karadžić“ u Kladovo.

Program povodom obeležavanja 184 godine postojanja i rada najveće vaspitno obrazovne ustanove u opštini Kladovo bio je posvećen i podsećanju na uspešne rezultate učenika zabeležene u protekloj školskoj godini.

Škola u Kladovu  raspolaže sa savremenim  učionicama i kabinetima za izvođenje nastave, informatičkim kabinetima, To je potvrda da u rešavanju pratećih problema  ima nesebičnu podršku lokalne samouprave i društvene zajednice.

– Naša je obaveza da mališanima obezbedimo što bolje uslove za kvalitetno školovanje, Siguran sam da ćemo taj trend nastaviti i u godinama koje dolaze. Prvi korak je da u svim kabinetima koji to nemaju instaliramo klima uređaje, sredićemo školska igrališta, a novu generaciju đaka prvaka i naredne školske godine čekaće besplatni udžbenici- naglasio je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

U matičnoj školi i u  izdvojenim odeljenjima  u seoskim sredinama nastavu u 41 odeljenju pohađa 850 đaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *