POSAO ZA DVADESET ŽENA

Preduzeće „Ris“ iz Čačka, početkom naredne godine u Boljevcu otvara tekstilni pogon u delu proizvodne hale nekadašnjeg Kožarsko tekstilnog kombinata „Sport“, gde je pre tridesetak godina radilo oko dve stotine žena.

Vlasnik preduzeća „Ris“, je pre dve godine kupio deo proizvodne hale, a nedavno je postavljena i prva linija za šivenje, koja bi prema najavama investitora mogla da otpoče sa radom polovinom naredne godine.

-Počećemo proizvodnju na liniji koju smo već postavili, a kasnije ćemo prebaciti i druge mašine. Posla ima dovoljno, s obzirom da trenutno radimo za potrebe policije, kao i poslove za Crnu Goru i Poljsku – ističe Milovan Radovanović, vlasnik preduzeća „Ris“ iz Čačka.

Prema najavama investitora u početnoj fazi će ovde biti zaposleno petnaestak do dvadeset žena, a biće organizovana i obuka, kako bi se vremenom celokupna proizvodnja preselila u Boljevac.

-Poslodavac je godinama u ovoj oblasti, ima veliko poslovno iskustvo, a otvaranje pogona u Boljevcu je izuzetno značajno, pošto se otvara i mogućnost za zapošljavanje pre svega žena. Imamo najavu da će već polovinom januara naredne godine početi proizvodnja u ovom delu hale koju je kupio vlasnik preduzeća iz Čačka- kaže predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović.
Prvom sastanku sa budućim poslodavcem je prisustvovalo četrdesetak nezaposlenih žena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *