(VIDEO) PREMINUO MUŠKARAC IZ BORA POZITIVAN NA COVID-19

Na Grudnom odelenju Opšte bolnice u Boru, noćas je preminuo muškarac star 59 godina, od posledice infekcije virusa korona, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

-Bolesnik je imao pridružene bolesti,  hroničnu bolest bubrega i dijabetes. Već se i ranije pričalo o tome, da se klinička slika kod ovakvih slučajeva  za par minuta menja. Pacijent koji je preminuo noćas,  nije bio na respiratoru jer do pre par minuta pre nego što se to desilo nije ni bilo potrebe za tim. Došlo je do rapidnog pogoršanja i pored svih preduzetih mera i reanimacije nismo uspeli da ga spasimo-izjavio je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

On je naglasio da se trenutno na Grudnom odeljenju bolnice nalazi 14 pacijenata, od kojih je devet pozitivno na Covid-19 a  za još dva bolesnika se čeka rezultat.

-Apelujem na građane da poštuju preventivne mere. Inspekcijske službe su tokom jučerašnjeg dana obilazile grad, situacija je solidna, nisu primećeni veći problemi i nadalje će kontrolisati. Broj obolelih nije veliki ali konstantno se neki slučaj javlja i nažalost imamo i ovakve ishode kao što je to noćas bilo-dodao je dr Joksimović.

On je objasnio da se sada na tercijalni nivo šalju samo oni pacijenti koji imaju potrebe za respiratornom podrškom a da se lakši i srednje teški slučajevi leče na sekundarnom nivou.

Dr Javorka Stankulić, načelnik Epidemiološke službe Doma zdravlja Bor izjavila je da je od poslednjih informacija registrovan jedan novi slučaj pozitivan na virus korona.

-Sada je ukupno 45 osoba pozitivno na Covid-19, starosti od 22 do 66 godina-rekla je dr Stankulić.

Dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice Bor

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *