PRERASPODELA U OPŠTINSKOJ KASI

Na sednici Opštinskog veća u Kladovu, kojom je predsedavao Saša Nikolić, predsednik opštine, jednoglasno je usvojena Odluka o izmeni budžeta opštine Kladovo za 2019. godinu. Izmene neće uticati na povećanje prihoda koji ostaju u iznosu od 913,4 miliona dinara,  jer je obavljeno prepakivanje unutar ekonomske klasifikacije budžetskih primanja i rashoda.

Rebalans će doprineti  nesmetanom funkcionisanju korisnika sredstava budžeta do kraja kalendarske godine, naglasila  je Andrijana Antić, rukovodilac budžeta opštine Kladovo i pojasnila, da je u delu prihoda povećanje u iznosu 3.194.650 dinara u okviru transfera koje Republika Srbije uplaćuje Centru za socijalni rad na ime sprovođenja programa za obuku geronto domaćica.

U budžetu opštine Kladovo biće opredeljena i finansijska sredstva u okviru realizacije tri projekta iz oblasti turizma, zaštite životnre sredine i upravljanja rizicima u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija.

-Vrednost tih projekata je 12.234.000 dinara – dodala je Andrijana Antić.

Članovi Opštinskog veća usvojili su i predlog Odluke o mesnim zajednicama koja je usaglašena sa Zakonom o lokalnoj samoupravi. Podršku je dobila i Odluka  kojom se utvrđuje određivanje naziva ulica i zaseoka ne području opštine Kladovo. Na sednici je usvojen i predlog Odluke kojom se uređuju  i obezbeđuju uslovi i način korišćenja mesta
na lokacijama na kojima se postavljaju plutajući objekti na vodnim površinama na teritoriji opštine. Većnici su dali podršku Programu zimskog održavanja puteva na u kojoj su sadržani prioroiteti. Putne pravce prvog i drugog reda čistiće zimska služba sa Karataša, dok će lokalna samouprava brinuti o prohodnosti  60 kilometara ulica i trotoara u gradu, kao i o 150 kilometara lokalnih i nekategorisanih putnih pravaca.

Za tu namenu na zalihama ima 20.450 kilograma industrijske soli i do početka zimske sezone koja startuje 15. novembra ove i traje do 1. aprila naredne godine biće nabavljeno 60 kubika rizle granulacija od četiri do osam milimetara. Na sednici Opštinskog veća usvojeni su Program,Izveštaj o radu i plan rada PU „Neven“, kao i izmene i dopune Statuta JP „Komunalac“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *