PREVOZ RADNIKA

Na osnovu hitne intervencije gradonačelnika grada Bora i odobrenja Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, danas od 12 sati biće uspostavljen prevoz zaposlenih za one poslodavce koji su ispoštovali Uredbu Vlade Republike Srbije i dostavili zahteve Gradskoj upravi grada Bora.

Grad Bor je noćas ka Ministarstvu uputio zahtev, a prema njihovom odobrenju, koje je urgencijom stiglo jutros u 7:15 sati, prevoz će biti organizovan za one poslodavce koji su, u skladu sa svojim potrebama, dostavili informacije o svojim zaposlenima sa tačno definisanim spiskom putnika, rutama i satnicom.

-Nažalost, neodgovornost pojedinih poslodavaca koji posluju na teritoriji grada dovela je u pitanje organizaciju prevoza zaposlenih, ali smo, zahvaljujući brzoj intervenciji, ovaj problem uspeli da prevaziđemo za one poslodavce koji su shvatili ozbiljnost situacije. Založio sam se da, u što kraćem roku od Ministarstva dobijemo saglasnost na organizaciju prevoza i time ne ugrozimo naše sugrađane koji putuju do svog radnog mesta. Još jednom apelujem na sve poslodavce koji nisu dostavili potrebne podatke da to učine u što kraćem roku, kako naši sugrađani kojima je potreban prevoz do svog radnog mesta ne bi trpeli i da na ovaj način zajednički organizujemo prevoz zaposlenih na teritoriji grada – rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Podsećanja radi, Uredba Vlade RS o ukidanju javnog gradskog prevoza doneta je u cilju suzbijanja širenja virusa korona, a poslodavci su bili dužni da za svoje zaposlene organizuju prevoz pod tačno definisanim uslovima i propisima koje je dala Vlada RS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *