PRINOSI DO TRI TONE

Ratari u kladovskom kraju započeli su žetvu suncokreta, uljarice koja je u ovom regionu zasejana na oko 1300 hektara. Domaćini  su zadovoljni prinosom, jer  rod u proseku iznosi od 2,5 do tri tone po hektaru. Na to je uticala i agrotehnika, ističe Nikola Verbunkić i dodaje da je semenka je dobrog kvaliteta i zato je važno da se žetva te uljarice obavi u planiranom roku.

Domaćin iz Rtkova koji je suncokret posejao na 165 hektara celokupan rod predaće Negotinskoj „Novoj Uljarica“ na otkupnom punktu u tom naselju.

Za desetak dana očekuje se i početak berbe kukuruza žitarice koja je u  kladovskom kraju posejana  na 3000 hektara, i za sada je u odličnom stanju tako da ratari i ove godine  očekuju dobar rod te kulture.

Dovoljan broj sunčanih dana i relativno visoke količine padavina uticale su da kukuruz poput drugih prolećnih kultura ima ubrzan razvoj pa se očekuje berićetna berba. Ratari ukazuju na odličan kvalitet zrna i očekuju rod od oko 10 tona po hektaru.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Kladovo. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *