PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U MAJDANPEKU

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i činjenice da je broj zaraženih korona virusom prešao 50, Štab za vanredne situacije opštine je danas, 17.novembra doneo odluku o proglašenju vanredne situacije. U skladu sa tom odlukom, primenjivaće se sve mere koje je ranije uvela Vlada Republike Srbije i Krizni štab, a pored ostalog i ona o skraćenom radu ugostiteljskih objekata i trgovina do 21 čas, uz napomenu da zabrana rada važi do pet sati ujutru.

Inače, skoro puna dva meseca epidemiološka situacija u Opštini Majdanpek bila je stabilna da bi se pre 20-tak dana pojavili novi slučajevi inficiranih virusom korone. Iz Doma zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ su saopštili da je na području opštine Majdanpek u ovom, trećem talasu registrovano 55 inficiranih lica od Covid-19, od koji su četiri sa težim simptomima prebačena u niški Klinički centar, a dvoje je i početkom ove nedelje bilo na lečenju. U ponedeljak je bilo 36 lica aktivno zaraženih Covidom 19.

Još ranije, kada je otkriveno da su registrovani novi slučajevi infekcije, aktuelna epidemiološka situacija našla se na dnevnom redu sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije, a odatle upućen apel građanima da se pridržavaju propisanih i preporučenih preventivnih mera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *