PROMOCIJA TURISTIČKIH POTENCIJALA

Namera projekta „Lajt on“ koji se sprovodi u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija je da se afirmišu turistički potencijali u Dunavskom regionu, odnosno u opštinama Kladovo i Drobeta Turnu Severin, naglašeno je na premijernoj press prezentaciji održanoj u Kladovu.


-Od njegove realizacije očekuje se da se poveća broj turista u tom regionu, ali i da utiče na razvoj ekonomije, otvaranjem novih radnih mesta i privlačenjem potencijalnih investitora-pojasnio je Razvan Galbenu iz Asocijacije „Mod of life“ iz Drobete Turnu Severina koja je
lider na projektu.

Vrednost projekta koji se finasira iz fondova EU je 424.903 evra, od čega opštini Kladovo pripada 177.910 evra naglašeno je na prezentaciji u vili „Ruža“.

–  Ideja projekta je da se na jezeru u gradskom parku u Kladovu instalira Hologramska projekcija i interaktivni pano u gradu, koji će biti povezani sa istim u Drobeti Turnu Severin sa namerom da se pospeši turistička ponuda u tim sredinama – istakao je David Đurđević, direktor TOO Kladovo.

Lider na projektu je Asocijacija Mod of life , partneri su Turističke organitacije Drobete Turnu Severin i opštine Kladovo.

-Lokalna samouprava čini niz konkretnih mera da Đerdapsko područje predstavi kao ozbiljnu destinaciju na turističkoj mapi Srbije. To je jedan od četiri projekta ukupne vrednosti 2,5 miliona evra koje lokalna samouprava sprovodi sa partnerima iz Rumunije. Rok za njegovu realizaciju je 12 meseci- istakao je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Kladovo. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *