RASTE BROJ ZARAŽENIH U BORU, U MAJDANPEKU PREMINUO MUŠKARAC KOJI JE BIO POZITIVAN NA COVID 19

Foto: Grad Bor

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na dan 14. april 2020. godine registorovano je 13 novih slučajeva virusa korona na teritoriji grada Bora, saopštila je pres služba grada Bora.

U saopštenju se navodi i da je ukupan broj obolelih osoba na području grada  50, u samoizolaciji je 315 osoba dok se na odeljenju Opšte bolnice Bor trenutno  nalazi 15 pacijenata koji su testirani na prisustvo virusa, a tri pacijenta kod kojih je virus ustanovljen, u skladu sa propisanim algoritmima i preporukama epidemiologa, upućeni su na dalje lečenje u Niš.

-Nažalost, mimo svih aktivnosti koje sprovodimo, na teritoriji grada je počela lokalna transmisija virusa, odnosno virus se širi u cikličnim krugovima.Nije vreme da budemo hrabri, vreme je da budemo pametni jer jedino čuvanjem sebe možete da zaštitite svoje najbliže -rekao je na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Saopšteno je i da je u prethodna tri dana sa teritorije grada Bora testirano  oko 116 građana, i da će javnost će o rezultatima testiranja biti obaveštena po prispeću istih. Grad Bor apeluje na građane da budu odgovorni i striktno se pridržavaju preporuka nadležnih institucija i mera koje je propisala lokalna samouprava. Neophodno je izbegavanje direktnog kontakta, kao i da građani budu zaštićeni maskama i rukavicama i da sprovode propisane mere dezinfekcije.

U Majdanpeku je u Opštoj bolnici preminuo muškarac star 89 godina kod koga je bilo potvrđeno prisustvo virusa Covid 19, potvrdio je  direktor  Doma zdravlja dr Dragan Fudulović.

On je u bolnicu primljen sa upalom pluća i reč je o srčanom bolesniku koji je bio nepokretan nkoliko godina unazad.

Na teritoriji opštine Negotin kako je objavljeno na opštinskom sajtu registrovana su još tri slučaja pozitivna na virus korona čime je broj obolelih porastao na pet.

-Broj testiranih osoba na virus korona, od prošle nedelje kada je uzorkovanje počelo da se vrši i u negotinskom Zdravstvenom centru je povećan i ukupno iznosi 47. Sve osobe pozitivne na COVID-19, u skladu sa propisanim protokolima i preporukama epidemiologa, biće upućene u tercijalne zdravstvene ustanove u Nišu.
U samoizolaciji na teritoriji opštine Negotin trenutno se nalazi 85 osoba-objavljeno je na sajtu opštine Negotin.

2 comments on “RASTE BROJ ZARAŽENIH U BORU, U MAJDANPEKU PREMINUO MUŠKARAC KOJI JE BIO POZITIVAN NA COVID 19

  1. zabrinuta kaže:

    i istok srbije i majdanpek je srbija zamolila bih nasu vlast i vase novinare da neko iz naseg grada pokusa da nabavi ambilife za medicinske ustanove jer su to ruski najbolji uredjaji za bolnice za preciscavanje

  2. Dančo kaže:

    ….za prečišćavanje i za dezinfekciju vazduha od virusa ambilife je odličan lično sam ga kupila i prezadovoljna sam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *