REALIZACIJA PROJEKATA PREKOGRANIČNE SARADNJE

U 2019. godini iz budžeta opštine Kladovo opredeljeno je blizu 47 miliona dinara u investicione radove, od asfaltiranja ulica  u gradu i na gradskoj periferiji  ukupne dužine 1065 metara, po kojima su meštani gotovo pola veka gazili po blatu i prašini, do rekonstrukcije gradske zelene pijace i uređenja prostora u gradskom jezgru ukupne površine 2200 kvadrata i pristupne pešačke staze u centru grada dužine 190 metara.

Kod  Doma kulture asfaltirano je 450 kvadrata javne površine u na kojoj je izgrađeno 13 mesta za parkiranje putničkih vozila. Trend investicionih radova biće nastavljen i u ovoj godini izgradnjom toplane u naselju „Pemci“ uz finansijsku podršku Kancelarije za upravljanje  javnim  ulaganjima Vlade Republike Srbije, dok je u budžetu opštine Kladovo za investicione radove opredeljeno 36 miliona dinara.

– U ovoj godini  predstoji nam i  realizacija pet projekta u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija. Projekti iz oblasti zdravstva, turizma, zaštite životne sredine i upravljanja rizicima ukupne vrednosti  oko 2,5 miliona evra sufinansiraće se sredstvima Evropske unije, dok je učešće lokalne zajednice 15 odsto. Jedan od njih je projekat iz oblasti turizma „Tajne srednjovekovnih tvrđava“ ukupne vrednosti  828.732 evra, koji se odnosi na uređenje Malog grada koji 1524. godine podignut u srednjovekovoj tvrđavi „Fetislam“- podsetio je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Kapitalna investicija u 2020. godini je i  izgradnja kanalizacione mreže u selima Velika Vrbica, Rtkovo, Korbovo i u delu Milutinovca. Završetkom tih radova stvoriće se uslovi za asfaltiranje  deonice Ključkog puta od Velike Vrbice  do Milutinovca ukupne dužine 21 kilometar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *