RENOVIRANJE ŠKOLSKIH ZGRADA

Ono što je od početka ove školske godine u lokalnoj samoupravi najavljivano, realizuje se od početka ove radne nedelje, pa majdanpečki srednjoškolci nastavu pohađaju u Osnovnoj školi “12.septembar” dok se njihova školska zgrada priprema za drugu fazu renoviranja. Gimnazijalcima se nastava odvija u istoj smeni kada i osnovcima, dok su učenici Tehničke škole u suprotnoj smeni.

U pomenutoj zgradi završeno je renoviranje prostora koji koristi Muzička škola “Ranko Krivić”, pa su učenici te škole ponovo u svom prostoru, svojim kabinetima koji se sređuju i doteruju. I renoviranje druge gradske osnovne škole, OŠ „Velimir Markićević“ koje je započeto tokom letnjeg raspusta, u završnoj je fazi.

Zamenjena je unutrašnja drvena, novom PVC stolarijom, renovirane su i sanitarne prostorije, okrečene sve učionice, hodnici i fiskulturna sala, a ofarbani radijatori i pročišćen  sistem za grejanje. Rečju, poboljšana je energetska efikasnos na čemu se u ovoj školi intenzivno radilo u poslednje dve godine, a završnicu treba da dobije postavljanjem izolacije i farbanjem fasade. Lokalna samouprava je u ove radove investirala osam miliona dinara.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Majdanpek. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *