SA 10 JAVNIH ČESAMA VODA NEISPRAVNA ZA PIĆE

Kontrolom ispravnosti vode na javnim česmama koje je izvršio Zavod za javno zdravlje Timok iz Zaječara utvrđeno  je da  od 24 uzorkovanih mesta sa 10 javnih česama na teritoriji grada Bora voda  neispravna za piće.

Analize koje su rađene u februaru su pokazale da je neispravna voda za piće na javnim česmama “Bele vode”, ispred škole Krušar, na kraju sela Bučje i javna česma Zagrađe, Borsko jezero, vikendice “Savača” i javna česma “Šćubej” Slatina.

-Kod svih merenja je utvrđeno da u vodi nađene bakterije  fekalnog porekla i voda se ne preporučuje za piće i spremanje hrane. Obaveštena je inspekcija za zaštitu životne sredine pri Gradskoj upravi i obaveštavaju se vlasnici objekta u Brestovačkoj banji kako bi postavili table da voda sa pomenutij javnih česama nije ispravna za korišćenje – kazala je Ljiljana Lekić, koordinator kancelarije za zaštitu životne sredine pri Gradskoj upravi.

 Iz Zavoda za javno zdravlje Timok preporučuju dezinfekciju vode u kaptaži. Gradonačelnik grada Bora Aleksandar Milikić naglasio je da će biti izdvojena sredstva za rešavanje ovog problema.

–  Građani treba da budu informisani  sa kojih česama voda trenutno nije dobra za piće. Uradićemo ono što je  neophodno da bi se te javne česme stavile u funkciju – kazao je Aleksandar Milikić, gradionačelnik grada Bora.

Zavod za javno zdravlje Timok na osnovu ugovora sa opštinom Bor četiri puta godišnje kontroliše ispravnost vode sa javnih česama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *