(VIDEO) SA BORSKOG AERODROMA KREĆE BACANJE MAMACA

Na Borskom aerodromu danas je počela akcija oralne vakcinacije divljih životinja protiv besnila koja će se sprovoditi iz vazduha. Od danas do nedelje sa Borskog aerodroma će krenuti 11 letelica iz kojih će biti bačeno oko 450 000 doza  čeških vakcina, odnosno mamaca u kojima su ampule sa vakcinama protiv besnila  na teritoriju istočne, južne i u delu centralne Srbije.

– Dokazano  je da je to do sada najbolja metoda vakcinisanja divljih životinja i da je bezbedno po stanovništvo Republike Srbije. Odavde će se pokrivati teritorija jugoistočne Srbije , granica Rumunija-Bugarska do teritorije Kosova, i centralne Srbije-kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

On je naglasio da ovih dana teku i razgovori sa sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja i infrastrukture, oko prenošenja borskog aerodroma na upravljanje Republici Srbiji.

– Očekuje nas da kroz odluke Skupštine grada u narednom periodu donesemo i odluku o prenosu borskog aerodroma na Republiku Srbiju. Siguran sam da će se Borski aerodrom u tom slučaju brže i bolje razvijati i da će imati ozbijnu perspektivu-dodao je Milikić.

Srbija je ovu kampanju pokrenula 2010. godine, i na osnovu prikupljenih uzoraka, prošle godine nije bilo zabeleženih slučajeva pojave besnila.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *