SAOBRAĆAJ PREKO PODVRŠKE REKE

Na delu državnog  IB reda Kladovo -Nergotin kod skretanja za naselje Milutinovac u saobraćaj je pušten novosagrađeni most preko Podvrške reke. Stari je srušen u katastrofalnim poplavama koje su pogodile kladovski kraj 15. septembra 2014. godine, pa je posle više od pet godina sagrađen novi most dužine 76, širine 13 metara sa dve pešačke staze. Kompleksan posao poveren je građevinskoj operativi  beogradskog preduzeća „Ingrap-Omni„ kompaniji koja u svom proizvodnom programu ima zaokruženu celinu u oblasti niskogradnje i visokogradnje, tako da su zaposleni u planiranom roku odgovorili najsloženijim zahtevima u okviru kompleksnog posla.

– Radove vredne 115,2 miliona dinara finansirala je država, jer ispunjava data obećanja. Drago mi je što sa meštanima opštine Kladovo mogu da podelim zadovoljstvo nakon završetka investicije na koju se dugo člekalo i koja ima veliki značaj za naš kraj. Tokom predstojeće građevinske sezone nakon završetka radova na izgradnji kanalizacione mreže u naseljima Velik Vrbica, Rtkovo, Korbovo, Vajuga i u delu Milutinovca biće nastavljeni radovi na rehabilitaciji državnog puta drugog A reda od Velike Vrbice do novog mosta- naglasio je za nedeljnik “Timočke” Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

On je podsetio da na delu državnog puta Kladovo -Negotin zaposleni u preduzeću za puteve „Štrabag“ rade na obnovi saobraćajnice dužine 23,3 kilometra do Brze Palanke. Vrednost investicije je 1,76 milijardi dinara, a plan je da se rehabilitacija tog putnog pravca završi do 6. septembra ove godine. Novac za realizaciju projekta  obezbeđen je iz kredita Svetske banke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *