SARADNJA U OBLASTI TURIZMA I KULTURE

Majdanpek je juče posetio Njegova ekselencija, ambasador Egipta u Srbiji, Amr Alguvejli. Ovu, i posete drugim gradovima u Srbiji, ambasador Egipta upriličio je povodom 111 godina diplomatskih odnosa i prijateljstva dve zemlje. Jer, toliko je prošlo od kada je tadašnji kralj Srbije poslao prvog ambasadora u Egipat, podsetio je u razgovoru sa svojim domaćinima, predsednikom opštine, Draganom Popovićem i zamenicom predsednika Elvirom Jovanović.

Ambasador Egipta Amr Alguvejli rekao je da vidi velike potencijale za saradnju Egipta i Srbije, a tako i ove sredine, u oblasti turizma i kulture. To je potkrepio dobrim vestima o obnavljanju saradnje u oblasti turizma. Posle 14 godina, uspostavljena je direktna avionska linija između Beograda i Kaira, a Egipat je omiljena destinacija turistima iz Srbije koji na letovanje putuju avionom. Osim toga, Egipat će biti zemlja partner Međunarodnog sajma turizma u Beogradu naredne godine.

-Dolazeći u Majdanpek video sam lepotu prirode koja vas okružuje, Golubački grad, Donji Milanovac, Đerdap,  a verujem da bi taj spoj reke i planine predstavljao zanimljiv doživljaj našim turistima- rekao je ambasador Egipta u Srbiji, Amr Alguvejli i najavio da će u septembru čuveni indijski orkestar, koji čine slepi i slabovidi, imati koncerte u nekoliko gradova u Srbiji, a da bi jedan od njih bi mogao da bude i u Majdanpeku.

-Izuzetno mi je drago što je Majdanpek prvi grad u istočnoj Srbiji koji je posetio ambasador Egipta u našoj zemlji. Uveren sam da ima mnogo načina da se ostvari i razvije saradnja, a mislim da ovo predstavlja dobar početak – rekao je Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Ambasador Alguvejli pozvao je svoje domaćine u Majdanpeku u uzvratnu posetu ambasadi u Beogradu, a Draganu Popoviću uručio poklon, repliku slike na papirusu, sa tradicionalnim motivima ove zemlje.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Majdanpek. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *