„SENI“ PO PETI PUT NA BORSKOM JEZERU (VIDEO)

Tradicionalna manifestacija 27. Republičke sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara Srbije SENI, održava se na Borskom jezeru po peti put, od 12. do 14. juna. Manifestacija je ove godine okupila  takmičare  iz gradova širom Srbije, kao i  ekipe iz Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

–Danas mi je ukazana velika čast i zadovoljstvo da vas ispred grada Bora pozdravim. Vi ste ponos države Srbije i vi ste šampioni za sve nas, jer predstavljate našu zemlju u svetu. Uprkos nedostatku  finansijskih sredstava i brige, vi osvajate medalje, na čemu vam čestitam. Grad Bor će uvek podržati ovakve sportske manifestacije– kazao je na otvaranju Nikola Marić, pomoćnik gradonačenika Bora.

Učesnici su se takmičili  u atletskim bacačkim disciplinama: bacanju kugle,  koplja, diska i čunja. Održano je i takmičenje u šahu, stonom tenisu, pikadu i streljaštvu. Među takmičarima su učestvovali i proslavljeni paraolimpijski reprezentativci:Miloš Zarić i Nebojša Đurić, svetski prvaci u bacanju kugle i diska.

Slaviša Savić, potpredsednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije naglasio je da je organizacija kao i svake godine odlična i da je grad Bor dobar domaćin. Ovu sportsku manifestaciju podržali su Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Inpharm Co. d.o.o. sa brendom SENI i pojedinačni donatori.

https://www.youtube.com/watch?v=4uC9a_W1Kc8&feature=youtu.be

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *