SKUPLJA VODA I IZNOŠENJE SMEĆA

Opštinsko veće u Majdanpeku na nedavno održanoj sednici dalo je saglasnost na povećanje cene usluga javnih komunalnih preduzeća „Donji Milanovac“ i „Vodovod“ Majdanpek, u iznosu od 10 odsto za usluge vodosnabdevanja i iznošenje smeća, odnosno 25 procenata za odvod otpadnih voda.

-Pomenuta preduzeća su ranije lokalnoj samoupravi, kao osnivaču, podnela zahtev za povećanje cena usluga koje važe od 2017.godine, a nakon sprovedene zakonom predviđene procedure i upoređivanja sa cenama ovih usluga u okruženju koje će i nakon povećanja biti niže, Opštinsko veće dalo je saglasnost-  obrazložio je Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek i nagovestio da će  situacija u budžetu, smanjeni priliv sredstava i druge okolnosti, najverovatnije  biti  razlog za još jedan rebalans budžeta u ovoj godini.

Opštinska vlada donela je niz rešenja vezano za zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini, kao i predlog zaključka o oslobađanju plaćanja učešća u ekonomskoj ceni boravka i ishrane dece u Predškolskoj ustanovi „Marija Munćan“ tokom trajanja pandemije. Njima je data saglasnost za formiranje manjih, odnosno većih vaspitnih grupa, od broja koji propisuje zakon, a usvojen je i zaključak o odobravanju sredstava za organizaciju i realizaciju programa rada u celodnevnoj nastavi i produženom boravku za učenike Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Opštinsko veće stoji i iza odluke da se iz budžeta korisnicima subvencija za ogrev uplati po 20 hiljada dinara, te o raspodeli sredstava za realizaciju programa koji su od javnog interesa za Opštinu Majdanpek. Od 26 prijava na konkurs za dodelu sredstava udruženjima građana u ovoj godini, nadležna komisija sačinila je rang listu od 19 udruženja sa predlogom da im se dodeli od 20 do 500 hiljada dinara, a doneto je i više odluka koje se odnose na raspodelu i korišćenje podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede.

Na ovoj sednici doneta je Odluka o pokretanju postupka otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Majdanpek javnim nadmetanjem, a zbog izgradnje Centra za proizvodnju i distribuciju drvne sečke u Klokočevcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *