SOKOBANJA NAJPOSEĆENIJA BANJA U SRBIJI

Specijalna bolnica “Sokobanja” lider u zdravstvenom turizmu, raspolaže sa 540 postelja od kojih je 290 umreženih, 125 za bolničko lečenje i 165 za rehabilitaciju.

-Sokobanja je poznata po lekovitosti još iz doba Rimljana a ove godine obeležava se i 182 godine organizovanog turizma, tako da je to najstarija i trenutno, najposećenija banja u Srbiji. Specijalna bolnica primenjuje najsavremenije terapijske procedure u lečenju i rehabilitaciji i prvenstveno se bavimo akutnim i hroničnim opstruktivnim bronhitisom, bronhijalnom astmom kod dece i odraslih, akutna i hronična respiratorna suvicijencija, post pneumionična stanja, respiratorne infekcije i drugo. Znači obuhvata sve bolesti disajnih organa, osim turbekuloze – kazala je Vesna Milanović, direktorka Specijalne bolnice “Sokobanja”.

Ova ustanovaposeduje i odeljenje lokomotorne rehabilitacije gde se zbrinjavaju pacijenti koji imaju problema sa reumatizmom, kako kičmenog stuba tako i sa reumatizmom perifernih zglobova i sa vanzglobnim reumatizmom.

– Imamo dva termo mineralna izvora, sa hipo i hiper termalnom vodom, i Specijalna bolnicaje  jedina koja može da koristi u Sokobanji lekovitost svih faktora, što je odobrilo i Ministarstvo zdravlja. Hipotermalni mineralni izvor prija pacijentima  koji imaju psihičke probleme, neuroze, fizičku i psihičku iscrpljenost. Primenjujemo i inhalaciju  sa prirodnom mineralnom vodom, ako je potrebno uz primenu lekova i medicinskih tretmana -dodala je Milanovićka.

Ova medicinska ustanova raspolaže sa pet objekata raspoređenih  na nekoliko lokacija.

-Imamo odličnu pulmološku i kardiološku dijagnostiku.  Kada dođu gosti mogu da urade svu neophodnu dijagnostiku, laboratoriju i rentgen dijagnostiku. Specijalna bolnica primenjuje i fitness i welnes program a imamo i slanu sobu-zaključila je Vesna Milanović.

Projekat „Zdravstveni turizam-čudesna moć Sokobanje“ sufinansira opština Sokobanja. „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *