SOKOBANJA SVE INTERESANTNIJE MESTO ZA TURISTE

Sokobanja ove godine beleži 182 godine organizovanog turizma, izjavio je Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja. On je podsetio da je opština Sokobanja u 2018 godini bila apsolutni šampion kada je zabeležen najveći rast turističkog prometa u Srbiji, po broju dana koje su turisti proveli u tom mestu kao i po broju gostiju iz inostranstva.

– Sokobanja se  zdravstvenim turizmom bavi blizu 2000 godina i to je danas sve popularnije i interesantnije mesto za turiste, nezaobilazno na turističkoj karti Srbije –kazao je Krstić.

Predsednik opštine Sokobanja je naglasio da su u toku veliki građevinski radovi sa ciljem pospešivanja uslova i proširenja sadržaja za sve posetioce.

– Ove godine završavamo letnju pozornicu, multifunkcionalni objekat koji će nam pružiti mnogo bolje uslove za kulturno zabavni život u Sokobanji kao turističkoj destinaciji. Radimo kompletno i infrastrukturu, uređuju se trotoari, krećemo sa radovima na rekonstrukciji fabrike za preradu vode, radimo na zameni azbestno cementnih cevi , kao i komasaciju zemljišta od Bovanskog jezera do Sokobanje i projektnu dokumentaciju uređenja reke Moravice i  keja u Sokobanji. Želja nam je da šetalište produžimo i približimo pored reke, gde će  sa leve i desne strane  biti uređena biciklistička staza koju ćemo komasacijom produžiti do Bovanskog jezera. Sve to ide u prilog tome da je Sokobanja na pragu da mnoge stvari završi koje je trebalo da budu urađene pre 20 i više godina, sa ciljem unapređenja daljeg razvoja turizma-dodao je Krstić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *