SPREMNI ZA ODBRANU OD POPLAVA

Najavljeno nevreme praćeno obilnim padavinama koje se očekuje do kraja nedelje u celoj Srbiji ne bi trebalo da zadaju većih problema gradu Boru, jer su sve službe u pripravnosti rečeno je na ovonedeljnoj sednici gradskog Štaba za vanredne situacije koja je održana po hitnom postupku.

– Svi članovi tima su u punoj pripravnosti, pumpe koje imamo u posedu su proverene, imamo dovoljno džakova i folija tako da smo spremni u slučaju potrebe brzog reagovanja i formiranja zaštitnih bedema-naglasio je Miodrag Marković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Boru.

Na sastanku je ocenjeno da je povoljno stanje za Gradsku upravu u Boru upravo zbog toga što je u prethodnom periodu urađeno mnogo toga na preventivi.

-U toku prošle godine smo izdvojili 1,5 miliona dinara i očistili vodotokove drugog reda na kritičnim mestima u šest mesnih zajednica na području grada,što po mojim saznanjima nikada nije rađeno. U dogovoru sa nadležnim institucijama i ministarstvom očistili smo i kritično mesto na Zlotskoj reci, gde je reka ugrožavala put, kao i niz manjih zahvata koje smo sproveli na Crnom Timoku. Iz budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine sa pet miliona dinara finansirano je čišćenje akumulacije kod Lazare pećine, a pored toga što je očišćen mulj, sprečeno je i izlivanje vode preko brane-rekao je Danijel Aleksić,član Gradskog veća zadužen za vanredne situacije.

Prema rečima Aleksandra Milikića,gradonačelnika Bora ujedno i komandanta Štaba za vanredne situacije, pored preventivnih radnji koje su uspešno sprovedene, sva javno-komunalna preduzeća su u dvadesetčetvoročasovnoj pripravnosti.

-U toku je čišćenje atmosferske kanalizacije u ulicama Nikole Pašića, Moše Pijade i  Zeleni bulevar koje sprovodi JKP “Vodovod”, dok će JKP “3.oktobar” biti zadužen za otklanjanje posledica koje mogu nastati usled nevremena,tako da spremnost borskih službi ocenjujem vrlo dobrom ocenom-dodao je Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *