SREĐUJU ŽELEZNIČKO STAJALIŠTE

Posle punih 40 godina, tokom kojih je stara, dotrajala, nevelika zgrada predstavljala zaklon od vremenskih neprilika, stanovnicima iz Debelog luga sela nadomak Majdanpeka, dok su čekli vozove na putu do Bora ili Požarevca, dočekali su da ona bude renovirana i polako na pravi način privedena nameni.

-Oko dotrajalog krova još prošle godine Rudnik bakra Majdanpek, a sada lokalna samouprava oko same zgrade i prilaza, platoa za stajalište i ograde, pomogl su da ovaj objekat privedemo nameni- rekao je Dragan Iljenkarević, odbornik SO Majdanpek iz ovog sela.

Izvođač radova poručuje da će za najviše 10-tak dana svi predviđeni radovi biti okončani. Meštani kažu da im puno znači novo železničko stajalište i bolji uslovi za čekanje iz kojih će na putovanje do pomenutih gradova vozom iz svog sela moći da krenu dva puta dnevno (po ceni koja je povoljnija nego da koriste bilo koji drugi prevoz).

U lokalnoj samoupravi razmatraju mogućnost da pomognu i meštanima Leskova i Vlaola da na sličan način reše isti problem, a meštanima omoguće da bolje koriste mogućnosti za kvalitetnije i jeftinije putovanje.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Majdanpek. „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *