STANKOVIĆ: REALIZOVANO 95 ODSTO PLANIRANIH RADOVA

Na 62.  sednici Saveta  Borskog upravnog  okruga predsednici opština Majdanpek, Negotin i Kladovo i član  gradskog Veća grada Bora zadužen za kapitalne investicije analizirali su dinamiku sprovođenja projekata koji doprinose poboljšanju stanja  drumske, železničke i komunalne infrastrukture u tom delu Srbije. Za prvih šest meseci ove godine završeno je oko 95 odsto planiranih radova što potvrđuje da država ispunjava data obećanja, jedna je od poruka sa sastanka održanog u Kladovu.


– Održali smo konstruktivan sastanak na kojem smo definisali kojom se dinamikom realizuju planirani projekt koje su kao prioritetne  istakli čelnici četiri opštine Borskog okruga. Sumirali smo šta je urađeno i zaključili da je već realizovano 95 odsto planova koji su usvojeni na sastanku sa dr Zoranom Mihajlović, ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koji je održan u Majdanpeku. Uslovno rečeno  kasni se u Negotinu jer su rokovi da se ti radovi realizuju u setembru i oktobru –kazao je Vladimir Stanković, načelnik Borskog upravnog okruga.

On je podsetio da je plan je Vlade  Srbije da se u 2019. godini   u rekonstrukciju puteva u Borskom okrugu, zajedno sa održavanjem, investira  četiri milijarde dinara.

– Moram da naglasim da je Vlada Republike Srbije posle dužeg vremena  izdvojila značajna sredstva za Borski okrug  bez obzira na brojne investicione radove koji se ralizuju širom Srbije. Na sastanku  smo se dogovorili i šta ćemo sve realizovati u narednom investicionom ciklusu sledećih godinu dana kada je reč o kapitalnim
investicijama. Zadovoljan sam  sa koliko uspeha uspevamo da ostvarimo kontakte  ministarstava i lokalnih samouprava, ali i angažovanjem lokalnih zajednica čiji čelnici daju pun doprinos u realizaciji postavljenih ciljeva- dodao je Stanković.

Plan  Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je da se ove godine rekonstruišu  putevi Kučevo-Majdanpek, Kladovo-Milutinovac, Selište-Bor, kao i
Negotin-Zaječar. Zaposleni u preduzeću za puteve Štrabag započeli su prvu etapu sanacije dela državnog puta  drugog A reda 167  koji u Donjem Ključu povezuje osam naselja .U toku je skidanje habajućeg sloja asfalta  od nekadašnje vojne karaule do prigradskog naselja Kostol ukupne dužine 1500 metara.

-Ono što smo obećali to i ispunjavamo, osim toga planiranom dinamikom izvode se radovi  na rekonstrukciji  dela državnog puta prvog B reda Kladovo – Negotin  od buduće kružne raskrsnice ulica Kralja Aleksandra i Ribarske, do skretanja za selo Miroč kod Brze Palanke. Reč je o deonici dugoj 23,5 kilometara, širina kolovoza je 7,1 metar na kojoj se očekuje sanacijai mostova i brojnih propusta, kao i zamena horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije. Vrednost radova je 1,37 milijardi dinara,Tokom ove građevinske sezone biće asfaltirano i 2,5 kilometara pristupne saobraćajnice koja MZ Velika Kamenica povezuje sa državnim putem Kladovo – Negotin- kazao je  Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo

U okviru rehabilitacije državnog  puta drugog A reda broj 167 Kladovo -Milutinovac ukupne dužine 29,5 kilometara ove građevinske sezone novi asfaltni zastor dobiće devet kilometara deonice do izlaska iz Velike Vrbice, a kompletni radovi  radovi biće završeni sledeće godine.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Kladovo. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *