STEFANOVIĆ: POLICAJCIMA OVE GODINE VEĆE PLATE

Nebojša Stefanović, ministar policije istakao je prilikom današnje posete PU Bor da je nabavljen deo opreme koji se sastoji od računara, skenera, štampača koji su bili neophodni toj policijskoj upravi kao i da se ove godine očekuje povećanje zarade policijskim službenicima.

– Imaćemo novo povećanje, tako da će policajci imati bolje zarade i novu uniformu za vatrogasce. Očekujem od njih puno  truda i rada, da pokažu da sve što ulažemo u policiju ima efekta jer će oni raditi bolje i efikasnije na terenu i štititi bezbednost Republike Srbije. Nastavljamo i sa nabavkom novih vozila za vatrogasce i novim terenskim vozilima koji bi do kraja godine trebalo da stignu za policijsku upravu  -kazao je Stefanović.

On je izrazio zahvalnost radom PU Bor naročito na suzbijanju narko trafikinga.

– Ne postoji nijedna osoba koja može da prodaje drogu u ovoj zemlji  a da to radi bez straha od policije. To je i jedan od prioriteta za koji se ja, kao i moji saradnici, zalažemo. Ministarstvo sada procesuira više ljudi i zaplenjuje veću količinu narkotika nego u ranijem perodu i nastavićemo sa snažnim pritiskom na narko dilere. Nastavljamo i sa dobrim radom u borbi protiv nasilja u porodici –dodao je Stefanović.

Ministar policije je sa policajcima u PU Bor razgovarao o svemu što je dosad obezbeđeno za rad kao i onome što je još neophodno.  Odsgovarajući na novinarska pitanja, Stefanović je naglasio i da su turisti iz Kine dobrodošli u Srbiju.

– Za sada će doći šest policajaca iz Kine. Kineske kompanije su izuzetno prisutne u Srbiji,  njihov kapital je pokrenuo  proizvodnju, zaposlio se veliki broj ljudi  i to se nastavlja i na tome smo zahvalni Narodnoj Republici Kini. Za sada nema bezbedonosne potrebe za nekom većom saradnjom, ali sve što budemo procenjivali sa kineskim partnerima da bi moglo da utiče na poboljšanje dodatne komunikacije, odnosa ili bezbednosti apsolutno ću podržati –zaključio je Stefanović.

 

One comment on “STEFANOVIĆ: POLICAJCIMA OVE GODINE VEĆE PLATE

  1. Bor Boranin kaže:

    Vlasti, tj. vodeći u vlastima, svakodnevno počeli da povećavaju plate, prvo medicinskim sestrama, pa braći, lekarima, profesorima, vojsci, a danas policajcima, pardon nisam pomenuo i minimalcima raste plata 11.1%, po ono narodnom „svakoj vaši po obaška“. Bojim se da će se načekati većih plata i prosek od 500 evra, s obzirom da penzioneri čekaju već dve godine obećanog povećanja im penzije. Tu se ogleda ophođenje vlastodržaca prema narodu: Princip naše diktature je da smo svi kao jedan, a jedan iznad svih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *