SUFICIT 109 MILIONA DINARA

Na 29. sednici Opštinskog veća jednoglasno je usvojen Izveštaj o izvršenju  budžeta opštine Kladovo za prvih šest meseci ove godine. U analiziranom periodu ukupni prihodi  po svim izvorima finansiranja realizovani u iznosu od 378.323.868 dinara ili 46 odsto u odnosu na plan,dok je izvršenje ukupnih  rashoda i izdataka budžeta opštine Kladovo u periodu januar- jun tekuće godine 269.328.686 dinara ili 30,21 odsto u odnosu na plan.

Najveće ostvarenje imali su budžetski prihodi 46,71 odsto i veći od propisane dinamike (43 procenta) za taj period u godini pojasnila je Andrijana Antić, rukovodilac budžeta opštine Kladovo.

Članovi Opštinskog veća usvojili su Program podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja u opštini Kladovo za 2020. godinu na koji je saglasnost dalo resorno ministarstvo. Za sprovođenje mera programa planirana su sredstva u iznosu od 14,3 miliona dinara. Maksimalni ukupni iznos podsticaja po zahtevu  je 500.000 dinara, a konkurs je otvoren do 3. oktobra. Podršku većnika dobio je i Izveštaj o realizovanim aktivnostima lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja  za period od 1. januara do 15. avgusta ove godine uz konstataciju da je u analiziranom periodu  od naplaćenih kazni za prekršaje predviđene  propisima o bezbednosti saobraćaja  na putevima, koji su učinjeni na području te podunavske opštine u budžet opštine Kladovo uplaćeno 1.824.690 dinara. Zeleno svetlo dobio je Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj JP „Jedinstvo“ za 2019. godinu, kao i Plan upravljanja otpadom koji je usaglašen sa zakonskom regulativom.

Projekat “Kladovo po meri građana” sufinansiran je od strane Opštine Kladovo. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.” 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *