U BORU JOŠ TRI OSOBE ZARAŽENE VIRUSOM KORONA, DVE OSOBE IZLEČENE

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora, od poslednjih informacija registrovana su tri nova slučaja virusa korona, dok su dve osobe izlečene tako da je trenutno ukupno devet osoba pozitivno na Covid-19.

-Trenutna epidemiološka slika na području grada je stabilna, a kod  novih pacijenata takođe je ustanovljena blaga simptomatologija, oni se dobro osećaju i nalaze se u kućnoj izolaciji. Sve osobe koje su bile u kontaktu sa pacijentima kod kojih je ustanovljen virus su epidemiološki obrađene.Ono što je važno jeste da se od ponovne pojave virusa na teritoriji grada održava negativan bilans, odnosno beleži se znatno veći broj negativnih testova-navodi se u saopštenju Gradske uprave Bora.

Saopšteno je i  da Kovid ambulanta radi po ustaljenom režimu, svakog radnog dana od 07.00 do 20.00 časova, kao i da je  tokom proteklog vikenda u ovoj ambulanti  izvršeno  devet pregleda pacijenata koji su se javili sa potencijalnim simptomima virusa. Na snazi su preporuke Kriznog štaba Republike Srbije za nošenje zaštitnih maski, ne samo u prevozu, već i u svim zatvorenim prostorima.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *