U BORU NEMA NOVIH SLUČAJEVA, U ZAJEČARU JOŠ DEVET NOVOOBOLELIH OD KORONA VIRUSA

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora, od poslednjih informacija jedna osoba je izlečena, što znači da je na današnji dan, u Boru, ukupno osam osoba pozitivno na virus, saopšteno je iz Gradske uprave grada Bora.

-Svi ovi pacijenti su sa blagom simptomatologijom, pridržavaju se terapije i dobro se osećaju. S obzirom da se i dalje održava negativan bilans, odnosno beleži se znatno veći broj negativnih testova, to nam govori da je situacija u Boru i dalje pod kontrolom. Iskoristila bih ovu priliku da ponovo apelujem na građane da ostanu dosledni i odgovorni prema svome zdravlju, da nose maske u zatvorenim prostorima i da vode računa o distanci -rekla je na konferenciji direktor Doma zdravlja u Boru, dr Vesna Radosavljević.

Kovid ambulanta radi po ustaljenom režimu, svakog radnog dana od 07.00 do 20.00 časova, vikendom do 17 časova, a proteklog vikenda je u ovoj ambulanti testirano osetno manji broj pacijenata sa respiratornim tegobama i povišenom temperaturom, navodi se u saopštenju.

U susednom Zaječaru prema poslednjim podacima, još devet osoba je pozitivno na Covid-19. Kako je na svom fejsbuk profilu naveo gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, pet osoba je muškog i četiri ženskog pola, dok najmlađa osoba obolela od korona virusa ima 15 a najstarija 65 godina.  U laboratoriju „Vatreno oko“ u Nišu,  upućeno je još 23 uzoraka iz Zaječara. Gradonačelnik je naveo i da je nakon sednice Stručno-operativnog tima Šataba za vanredne situacije grada Zaječara,SOT predložio pooštravanje mera za period do 20.jula, dok je od Vlade Srbije zatraženo  donošenje uredbe kojom bi se uvelo kažnjavanje za nenošenje zaštitne opreme (maski) u visini od 5.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *