U BORU NEMA OBOLELIH OD KORONAVIRUSA

Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora izjavio je da na teritoriji grada Bora nema nijednog slučaja osobe zaražene koronavirusom kao i da se u svakom trenutku prati zdravstvena situacija.

-Uvedene su preventivne mere i nema razloga za paniku, jer nema obolelih od ove infekcije. Grad Bor i država Srbija su preduzeli sve neophodne mere zaštite a to su učinili iz predostrožnosti i predstavnici kompanije Serbia Zijin Copper Bor koji imaju svoj interni karantin u kome uz stručni nadzor lekara prate zdravstveno stanje svojih radnika. Radnici kompanije Ziđin, koji su se nedavno vratili iz Kine se zadržavaju u karantinu 14 dana -kazao je Milikić.

Dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice je istakao  da je bolnica spremna da reaguje ukoliko pojavi slučaj zaražene osobe korona virusom.

– Obezbedili smo prostor za izolaciju i pregled, tako da smo u svakom slučaju spremni da odreagujemo ako bude bilo potrebe, po algoritmima i uputstvima  Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“  -kazao je dr Joksimović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *