U BORU UKUPNO OSAM OSOBA POZITIVNO NA VIRUS KORONA

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru, na teritoriji grada Bora ukupno je osam registrovanih slučajeva slučaja zaraze Covid-19 virusom. Kako je saopšteno iz Gradske uprave, od poslednjih informacija registrovana su tri nova slučaja, dok se jedna osoba oporavila.

-Covid ambulanta „Rudar“ radiće od 07.00 do 20.00, a vikendom od 09.00 do 17.00 časova, pa se tako pacijenti sa respiratornim infekcijama i povišenom temperaturom mogu javiti direktno u ambulanti u predviđenom radnom vremenu, odakle će biti prosleđeni na dodatnu dijagnostiku, ukoliko ima potrebe. Ono što je važno jeste da u prethodnim danima imamo znatno veći broj negativnih testova, pa bih ponovo apelovala na građane da poštuju preporuke Kriznog štaba. Maske je neophodno nositi u zatvorenim prostorima i fizička distanca se mora poštovati do daljeg- rekla je  dr Vesna Radosavljević, direktorica Doma zdravlja u Boru.

Iz gradskih zdravstvenih ustanova apeluju na građane da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi.

Prema informacijama od 24.juna, na teritoriji grada Zaječara registrovana su dva nova slučaja kod kojih je utvrđena infekcija virusom Covid-19.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je na svom fejsbuk profilu podsetio građane da je obavezno nošenje maski u javnom prevozu (autobusi, taksi prevoz, kombi prevoz i sl.) i da su vozači obavezni da u svoja vozila ne primaju putnike bez maski a u slučaju skidanja istih tokom prevoza, vozilo zaustave i upozore putnika, a u slučaju da ni tada to putnik ne ispoštuje, vozač je dužan da zaustavi vozilo i pozove komunalnu policiju.

On je apelovao na građane da poštuju mere propisane u gradu, kako bi se sprečilo dalje širenje ovog virusa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *