U ČETVRTAK JAVNA TRIBINA O BEZBEDNOSTI DECE I MLADIH U SAOBRAĆAJU

Udruženje roditelja “Bebironče” u Boru, poziva građane  na javnu tribinu „Bezbednost dece i mladih u saobraćaju na teritoriji grada Bora“, koja će se održati u četvrtak, 20. februara  u 18 časova u Narodnoj biblioteci u Boru. Na tribini će govoriti Igor Velić, master inž. saobraćaja.

-Cilj ove tribine je da se građani Bora upoznaju sa uzrocima i posledicama saobraćajnih nezgoda u kojima su stradala deca i mladi na teritoriji grada Bora. Akcenat će biti na uticaju brzine, upotrebe mobilnog telefona, alkohola, i (ne)korišćenja dečijih auto-sedišta i sigurnosnih pojaseva na nastanak i na posledice saobraćajne nezgode –navodi se u saopštenju.

Saopšteno je i da će u sklopu tribine biti prezentovani statistički podaci o broju i strukturi saobraćajnih nezgoda na teritoriji grada Bora, biće analizirane subjektivno i objektivno opasne lokacije u gradu, i promovisan prvi sajt u Srbiji posvećen bezbednosti dece i mladih u saobraćaju (www.sigurnestaze.com), i mobilna aplikacija (www.bor.sigurnestaze.com) na kojoj građani Bora mogu da kače saobraćajne probleme u gradu sa predlogom mera za njihovo rešavanje.

Tribina će biti multimedijalnog tipa sa prikazivanjem klipova saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile i analiza istih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *