U KNJAŽEVCU RENOVIRAN GRADSKI STADION

U Knjaževcu je otvoren renovirani gradski stadion. U okviru projekta „Norveška za Vas“, Kraljevina Norveška je finansirala rekonstrukciju stadiona, a čitava vrednost projekta iznosi 220 hiljada evra, gde je Kraljevina Norveška donirala 100 hiljada evra, a ostatak novca obezbedila je Opština Knjaževac.

-Reč je o veoma kompleksnom projektu koji sami ne bi mogli da finansiramo i realizujemo. Pojekat je podrazumevao rekonstrukciju tri fudbalska terena, izgradnju atletske staze i ograde, zatravnjivanje delova oko terena, parterno uređenje delova ispred tribina i ispred svlačionica, uređenje rasvete i sistema za zalivanje. Uz pomoć Kraljevine Norveške i UNOPS-a uspeli smo da realizujemo ovaj projekat. Knjaževac je dobio značajan sportski resurs za sve Knjaževčane koji žele da se bave sportom, a jako nam je važno da se sa ovim kompleksom gradskih stadiona  ponovo vraćamo na turističku mapu Srbije kao centar koji je itekako pogodan za pripreme sportista –kaže Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

Tehničku podršku u realizaciji projekta pruža UNOPS – Kancelarija Ujedinjenih Nacija za projektne usluge.

-Od poziva koji je bio u okviru projekta “Norveška za vas” je i ovaj koji se ticao unapređenja uslova života kroz razvoj lokalne infrastrukture i raduje nas da je Knjaževac po prvi put dobio  atletsku stazu.  Ovo je mali doprinos u svim naporima koje Opština Knjaževac ulaže u lokalni razvoj, i želimo svima puno uspeha u daljem radu-rekao je  Radule Ristović, projektni menadžer projekta “Norveška za vas”.

Ovaj projekat će unaprediti uslove za oko 9.400 dece i mladih u Knjaževcu, 2.200 članova lokalnih sportskih klubova, oko 3.000 stanovnika opštine koji se rekreativno bave sportom i oko 300 sportista koji se svake godine pripremaju za takmičenja.

Uz infrastrukturne radove, biće izrađen i Pravilnik o načinu korišćenja i upravljanja sportskim kompleksom i Plan razvoja sporta sa fokusom na ranjive grupe, u saradnji sa programom Swiss PRO.

Radovi na obnovi stadiona obuhvatili su ugradnju sistema za navodnjavanje, asfaltiranje atletske staze, obnovu travnog zasada oba pomoćna terena za fudbal, izradu metalne ograde oko stadiona i metalne ograde pomoćnih terena za fudbal, rekonstrukciju istočne i zapadne zidane ograde stadiona.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *