U OPŠTINSKOJ KASI VIŠAK 70 MILIONA DINARA

Na novembarskoj sednici Skupštine jednoglasno je usvojen  Izveštaj o izvršenju  budžeta opštine Kladovo za devet meseci ove godine. U analiziranom periodu ukupni prihodi  po svim izvorima finansiranja realizovani u iznosu od 564.188.558 dinara ili 66,8 odsto u odnosu na plan.

– U periodu januar-septembar na  prihodnoj strani budžeta opštine Kladovo najveće ostvarenje imali su budžetski prihodi čak 95 odsto i veći su od propisane dinamike za taj period u godini. U prvih devet meseci ove godine izvršenje ukupnih  rashoda i izdataka budžeta opštine Kladovo iznosi 486.227.109 dinara ili 54  odsto u odnosu na plan., pa je zabeležen fiskalni suficit u iznosu od 78.030.000 dinara-navela je  Andrijana Antić rukovodilac budžeta opštine Kladovo.

Na novembarskom zasedanju lokalnog parlamenta  zeleno svetlo dobio je i predlog Odluke o obavljanju komunalne delatnosti zoohigijena koju će na teritoriji opštine Kladovo kada se za to stvore uslovi realizovati JP „Komunalac“. Plan je da se u tom preduzeću  formira radna jedinica zoo higijena čiji će zaposleni sprovoditi  humano uklanjanje lutalica sa gradskih ulica  i njihovo zbrinjavanje, a to podrazumeva izgradnja prihvatilišta za napuštene mačke i pse lutalice.

Lokacija objekta nije definisana ali se zna da će biti na gradskoj periferiji. Članovi SO Kladovo dali su saglasnost na predlog Odluke kojom se definiše radno
vreme ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata. Na sednici Skupštine opštine Kladovo usvojen je Zahtev odbojkaškog kluba “ Dunav Stars“ za promenu imena u Muški odbojkaški klub “ Kladovo“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *