UDRUŽENO DO SREDSTAVA IZ IPARD FONDOVA EU

U cilju efikasnijeg korišćenja sredstava iz IPARD fondova Evropske unije za ruralni razvoj, opštine Boljevac i Sokobanja su formirale zajedničku asocijaciju pod imenom Lokalna akciona grupa Rtanj, koja objedinjuje javni, civilni i privredni sektor obeju opština.

U akcionu grupu su uključena sva naseljena mesta Boljevca i Sokobanje, a prvi zadatak će biti izrada strategije ruralnog razvoja. Osnivanje ove Grupe je i uslov za dodelu sredstava od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, za izradu lokalnih strategija ruralnog razvoja, koje predstavljaju osnovu za projekte iz oblasti poljoprivrede i dodelu podsticajnih sredstava iz fondova Evropske unije.  Prema rečima Dejana Kostandinovića, pomoćnika predsednika opštine Boljevac i Sokobanja su  među prvim opštinama u Srbiji, koje su uspostavile ovaj vid saradnje i formirale Lokalnu akcionu grupu.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Boljevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *