UGOVOR “TEŽAK” 3,5 MILIONA DINARA

Dom zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ u Majdanpeku jedna je od 83 zdravstvene ustanove u Srbiji, koja je od Ministarstva zdravlja u okviru “Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije” koji se realizuje u saradnji sa Svetskom bankom, dobila bespovratna sredstva za unapređenje primarne zdravstvene zaštite, u oblasti prevencije i skrininga dijabetesa.

Ugovor o prenosu 3,5 miliona dinara prošlog petka je u resornom ministarstvu potpisao dr Dragan Fudulović, direktor ove ustanove, a dobijena sredstva će biti utrošena za neophodne aparate i usluge za pacijente iz kategorije dijabetičara, čiji je broj dostigao čak 850 u ovoj sredini.

-Ovim projektom odlučili smo da malo ozbiljnije sagledamo dijabetes, koji je u ekspanziji, pa ćemo, pored kupovine tri aparata za proveru HBS antigena, koja će se raditi dva puta godišnje, nabaviti i softver, kojim će laboratorijski rezultati dijabetičara biti direktno unošeni u zdravstvene kartone-kazao je Fudulović.

Vezano za realizaciju projekta  oboleli od dijabetesa su pozvani da snedelje dođu u Dom zdravlja, radi dogovora oko realizacije projekta koji je njima namenjen i gde se očekuje aktivno uključenje i udruženja dijabetičara. Sam projekat će trajati godinu dana, počev od ovog meseca, a nakon završetka, u planu je i otvaranje Savetovališta za dijabetičare, pri majdanpečkom Domu zdravlja. Planira se da u okviru njega povremeno bude angažovan endokrinolog, zbog čijeg pregleda pacijenti putuju u veće zdravstvene centre.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *