UKIDA SE LINIJSKI TAKSI PREVOZ ?

Gradsko veće grada Bora usvojilo je na današnjoj sednici predlog zaključka o usvajanju izveštaja o izvršenju budžeta grada Bora za period januar-jun 2019. godine.

-Utvrđeno je da je za ovaj period izvršenje budžeta iznosilo 44,49 odsto bez prenetih sredstava iz 2018. godine, što je solidno. U prvih šest meseci je bilo manje građevinskih radova i tu se nisu ubrojile aktivnosti na asfaltiranju i uređenju, odnosno svemu što sada radimo na teritoriji grada. U drugoj polovini godine smo predvideli da sve aktivnosti predviđene budžetom za ovu godinu realizujemo i iskoristimo sredstva dobijena preko IPA projekata i iz donacija i programa koje realizujemo sa ministarstvima –kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

Usvojeni su i predlog odluke o izmenama i dopuni odluke o organizaciji gradske uprave grada Bora, kao i predlog rešenja o razrešenju v.d. direktora Apoteke Bor. Na sednici je objašnjeno da Apoteka Bor već duže vreme nema rukovodioca, ali da je ova odluka doneta zbog zahteva koji je stigao od generalnog državnog revizora a odnosi se na razrešenje odgovornog lica, odnosno v.d. direktora ove ustanove zbog teškog kršenja obaveza dobrog poslovanja.

-U Apotekarskoj ustanovi nemamo direktora duže vreme. Imali smo 74 zaposlena a trenutna dugovanja Apoteke Bor je 671 milion dinara i stanje nije sjajno. Uspeli smo u prethodnih godinu dana da velikom broju zaposlenih omogućimo da napuste ovu ustanovu i pređu na druga radna mesta. Problemi datiraju čak iz 2006 godine i uporno tražimo rešenje. Na osnovu novog zakona o zdravstvenoj zaštiti obratili smo se nadležnim organima da  uzmu u razmatranje stanje u Apotekarskoj ustanovi Bor i da se učestvuje u rešavanju problema. Sa ministarstvom takođe sarađujemo po tom pitanju.  Jedna od mogućnosti je da se traži strateško partnersto, ili da država preuzme deo dugovanja a ostatak lokalna samouprava. Ostaje da vidimo koje je najbolje rešenje –dodao je Milikić.

Većnici su usvojili i predlog pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Pravobranilaštvu, stručnim službama i posebnim organizacijama grada Bora, kao i predlog rešenja o utvrđivanju cena usluge u okviru taksi tarife po kojoj se taksi prevoz mora obavljati na teritoriji grada Bora.

-Dobili smo zahtev od četiri reprezentativna taksi udruženja da se izvrši korekcija cena usluga, da se podigne start sa 100 na 130 dinara i povećaju cene po zonama. Mi smo to prihvatili. Moram da naglasim da se razmatra mogućnost ukidanja linijskog taksi prevoza i biće obavljane češće kontrole kada je reč o taksi prevozu na teritoriji grada – kazao je Milikić.

4 comments on “UKIDA SE LINIJSKI TAKSI PREVOZ ?

 1. Dejan kaže:

  A moze li se znati gospodo koja su to 4 taxi udruzenja ? U Boru ima cela dva udruzenja koja nisu zasluzila ime da im se spomene ! A da ne spomenem kako rade tj kakvim nas vozilima voze, civilne tablice, neoprana, smrde, vozaci pale cigarete, ne postuju osnovna zakonska prava svojih putnika ! A inspekcije nigde na vidiku. Pojedinci jure kao muve bez glave ali opet zakona nema jer policija okrece glavu zarad pica i hrane koje dobijaju kad odu u udruzenja. S obzirom da cesto koristim javni prevoz jako sam razocaran prizorom pa vidjam vozila koja voze na crno vec godinama unazad ali za njih zakona nema. Neki od vozaca na crno su jako popularni i to nije tajna a godinama voze, neka od imena do kojih sam dosao su Nesa Dzemailovic, Milan Zlatanov, Halid Ibrahimi, Dupli…

 2. Maki kaže:

  Drpa ko kako može bespomoćne građane ,uz punu podršku opš.vlasti pa što i da ne poskupi .Zato se i ukida linijski taksi.Blagoslovena opšta pljačka.Ako ste stari, bolesni pa još nekud žurite ..ko vam je kriv .Ionako bolje da vas nema.Uraaaa…jedan manje.Kad bi bar svi pocrkali nabrzaka,matori fosili,koliko žive ! Nije ih sramota.Još očekuju da mi kontrolišemo i uvodimo neki red. Evo legalizujemo i ovu pljacku pa navalite naši ljudi.Babetine i starkelje ne čuju i ne vide pa im recite 100 a tražite posle 200 ili više ,cena se ionako ne zna. Ovako ja doživeh večerašnju vožnju od Penzionerskog do raskrsnice pre početka Crnovrške brigade.Pitah koliko košta iako znam cenu ,ili bivšu cenu ,rekoh vozaču da pitam da izbgnem da platim više nego što košta. reče 100, kad mu na pola puta pronađoh i pružih 100 on reče…još 100 ,babo BO328TX častih te još 100, da se zajaziš, da utažiš svoju alavost i mrznju prema starima a nisi ni ti daleko od starosti pa će da ti se vrati ubrzo.Opšta klima neguje tako i tvoje naslednike pa ćeš još gore da prolaziš. Izvini za per tu, natera me na tvoj nivo.

 3. Maki kaže:

  Bravooo, udruženi divlji taksisti i opšššš. vlasti koje ne moraju više ni formalno da budu obavezne da sprovode red nego blagosiljaju …oderi koliko god možeš kao mene večeras BO328TX

 4. Maki kaže:

  A gde je moj komentar ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *