UNAPREĐENJE POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE

Prema odluci Komisije za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, u skupštinskoj sali opštine Sokobanja potpisano 15 ugovora o subvencionisanju poljoprivredne proizvodnje. Devet ugovora za unapređenje pčelarstva, četiri za unapređenje poljoprivredne proizvodnje kupovinom ženske teladi i po jedan ugovor za nabavku jagnjadi i subvencionisanje kamate poljoprivrednih kredita.

Ukupna suma koje je opredeljena za ove namene iznosi 539.352 dinara. Ugovore su, prisutnim poljoprivrednicima, u ime lokalne samouprave uručili Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja i Vladimir Milovanović, zamenik predsednika opštine Sokobanja.

‒ Opština Sokobanja je sedam puta uvećala budžet za razvoj sela, u odnosu na 2016. godinu. Znam da to nije dovoljno, i mi ćemo u narednom periodu pokušati da povećamo ta sredstva. Ali, i da na svaki drugi način pomognemo ljudima koji se bave poljoprivredom u našoj opštini. U toku je izrada budžeta za narednu godinu u kome ćemo predvideti sredstava za nove subvencije i neke dodatne mere, a sve u cilju poboljšanja života na selu ‒ rekao je Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja.

Subvencije za poljoprivredu su prošle godine iznosile 12 miliona i 200 hiljada dinara, a zajedno sa procesom komasacije iz budžeta opštine za poljoprivredu u 2018. godini izdvojena su sredstva uvisini od 40 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *