UREĐUJU 21 KILOMETAR PUTA

U prvoj polovini jula, počeli su pripremni radovi na rekonstrukciji, sanaciji i uređenju puta Majdanpek – Kučevo. Najvažnija saobraćajnica za stanovnike i privredu ove opštine dobiće pre kraja leta novo i što je važnije kvalitetnije izdanje u dužini od 21 kilometra.

 -Dogovoreno je da na pomenutoj deonici uporedo rade, sa jedne strane Štrabag, a sa druge Preduzeće za puteve Požarevac. Realna su očekivanja da posao završe relativno brzo, ali ne na uštrb kvaliteta.  Pripremni radovi se zato obavljaju temeljno i pažljivo, pošto od njih zavisi i kvalitet buduće saobraćajnice- kaže Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek navodeći da nema mesta žurbi i nestrpljenju.

Na pripremi deonice predviđene za asfaltiranje puno je posla, jer je ovakva rekonstrukcija pomenutoj saobraćajnici bila neophodna i mnogo ranije. Put je na mnogim mestima poprilično neravan, pa se glodalicom ravna i priprema za presvlačenje asfaltom. Na pojedinim mestima, pre asfaltiranja ima više pripremnog posla, pa i nasipavanja tucanikom, ravnanja i drugih neophodnih aktivnosti. Uređuju se propusti, čisti i produbljuje putni jarak, Intenzivno se radi pa se već ovog leta očekuje završetak kompletne predviđene deonice, a tako i rekonstrukcije ovog puta, koju su prilikom prošlogodišnje posete Majdanpeku obećali ljudi iz vrha države.

Na putevima u opštini Majdanpek se, kao i prošle, i ove godine dosta radi. Uređuje se i oprema  put koji povezuje Miroč sa Đerdapskom magistralom i Brzom Palankom, a asfaltirano je i 3,6 kilometara puta ka Priporu i selu Vlaole.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *