UROŠ SE IZGUBIO NA STAROJ PLANINI, SAČUVALA GA PRISEBNOST I ŽELJA DA NE ODUSTAJE

Uroš Dragićević (22) iz Knjaževca, koji je nestao 13. januara oko 15 sati popodne, pronađen je sutradan oko  4.45 sati, u blizini sela Zaskovci i odmah je prebačen u Zdravstveni centar Knjaževac. Kako je saopštila PU Zaječar, mladić je pronađen živ i bez vidljivih povreda.

-Kod gondole su tri staze, izašao sam na vrhu, gde je bila toliko gusta magla da se ništa nije videlo. U jednom trenutku sam shvatio  da sam promašio stazu. Mislio sam da idem pravo, krenuo sam na dole, ali onda sam rešio da se vratim nazad. Vraćao sam se, ali nisam bio siguran da sam odatle došao. Sneg je bio oko pola metra do kolena. Skinuo sam skije i hodao sa pancericama. Krenuo sam opet na dole misleći da negde moram da izađem. Video sam jedno mesto gde nema snega, tu sam ugledao potok. Ostavio sam skije i rešio da pratim taj put. Mrak je počeo da pada.  Telefon i novčanik su mi ostali kod drugarice, pa nikome nisma mogao da se javim – priča Dragićević.

Po mraku i snegu, Uroš nije odustajao, već je nastavljao da hoda. Kada je osetio umor, pravio je pauze od po pet minuta, a onda odmah  nastavljao da korača. Spasili su ga prisebnost, hrabrost i volja da ne odustaje.

-Bio sam uplašen, ali sve vreme pod pozitivnim adrenalinom i nekom neopisivom energijom. Bavim se sportom, studirao sam DIF , ali i sada mislim da nisam sposoban za ovakve prilike. I sada se osećam kao da prepričavam neki film, a ne da govorim o sebi. Najviše sam se brinuo za roditelje, braću, prijatelje, bio sam živ ali to niko nije znao. Razmišljao sam šta ako naiđem na vukove , da li ću da preživim. Nastavio sam da hodam i nadao se da će sve da bude u redu-kaže Dragićević.

Uroš je onda ugledao dve lampe i znao je da je spašen. U pretragu terena odmah su uključeni policajci iz Policijske uprave u Zaječaru i Pirotu, granična policija, pripadnici Sektora za vanredne situacije, kao i Gorska služba spasavanja, zaposleni u preduzeću “Skijališta Srbije“ i meštani tog područja.  Kada je pronađen, u selu Zaskovci ga je policija odvezla do sela Kalna, a tu ga je sačekala majka sa sanitetom hitne pomoći. Odmah je prevezen do knjaževačkog Zdravstvenog centra.

-Sve se dobro završilo. Nemam povrede, jedino su mi pancerice bile pune vode. Poruka skijašima je da se čuvaju magle. I vetar zna da bude opasan, ali je magla najveći  neprijatelj skijašima – dodaje Dragićević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *