USVOJEN BUDŽET ZA 2020. GODINU

Na sednici Skupštine opštine Sokobanja usvojen je budžet za 2020. godinu koji iznosi 875 miliona dinara. Prema rečima Isidora Krstića uvojeni budžet je realan i da je investicionog karaktera jer je oko 30 posto predviđeno za investicije.

Najviše novca biće utrošeno za nastavak rešavanja problema vodosnabdevanja u okviru komunalnih delatnosti za šta je izdvojeno skoro 180 miliona dinara. Za razvoj sporta i omladine opredeljno je 65 miliona dinara koji će,u saradnji sa SRC „Podina“, biti utrošeni za organizovanje sportskih manifestacija i aktivnosti. Jedan od novina u narednoj godini biće organizacija takmičenja u gađanju iz vazdušne puške.

Za razvoj poljoprivrede izdvojeno je nešto preko 40 miliona dinara koji će biti utrošeni na subvencije za razvoj poljoprivredne proizvodnje, kroz podsticaje u oblasti govedarstva, ovčarstva, kozarstva, pčelarstva kao i podsticajima u oblasti voćarstva.

U turizam će u 2020. godini biti uloženo skoro 70 miliona dinara koji će biti utrošeni na promociju Sokobanje i organizaciju tradicionalnih manifestacija u saradnji sa Turističkom organizacijom Sokobanje.

Usvojeni su i planovi rada Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ , JKP „Napredak“, Turističke organizacije , SRC „Podina“ Centra za socijalni rad i SŠ „Branislav Nušić“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *