USVOJEN PREDLOG MREŽE ŠKOLA U KLADOVU

Na petoj sednici Opštinskog veća u Kladovu usvojen je predlog  Mreže škola koju čini pet javnih osnovnih škola od kojih su četiri sa izdvojenim odeljenjima, jedno izdvojeno odeljenje  škole za osnovno obrazovanje i vaspitanje učenika sa smetnjama u razvoju i jedna osnovna muzička škola. Podršku je dobio i predlog Odluke o mreži javnih predškolskih ustanova  koju čine PU “ Neven“ i vaspitne grupe u osnovnim školama za realizaciju pripremnog predškolskog programa za decu u godini koja prethodi  njihovom polasku u prvi razred osnovne škole.

Na sednici Veća usvojeni su Izveštaji o radu u 2018. godini javnih preduzeća  „Komunalac“  i „Jedinstvo „, koje od pravnih i fizičkih lica za isporučenu toplotnu energiju i vodu za piće potražuje 87 miliona dinara. Pozitivnu ocenu većnika dobio je i Izveštaj o radu TOO Kladovo za prethodnu godinu uz konstataciju da su u opštini Kladovo lane evidentirana  75.092 noćenja inostranih i domaćih gostiju. Najveći rast beleže izdavaoci soba za prenoćište jer je njihove kapacitete koristilo 9750 turista.

Na sednici Opštinskog veća jednoglasnu podršku dobio je predlog Odluke o raspisivanju javnog  konkursa za dodelu sredstava  iz budžeta opštine Kladovo za 2019. godinu za realizaciju programa udruženja građana. Za tu namenu  ove godine planiranu su sredstva u iznosu od 5.691.000  dinara. Pravo učešća  imaju udruženja građana sa programima od javnog interesa u oblasti ekonomskog razvoja, poljoprivrede i ruralnog razvoja, zaštite životne sredine, socijalne i dečije zaštite, razvoja kulture i opštih usluga lokalne samouprave.

Većnici su usvojili i predlog rešenja  o obrazovanju Saveta za bezbednost saobraćaja kao na putevima u opštini Kladovo  i predlog rešenja o formiranju Komisije za tehničko regulisanje saobraćaja na teritoriji te podunavske opštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *