UZ PODRŠKU OPŠTINE DO RADNOG MESTA

Zahvaljujući Lokalnom akcionom planu zapošljavanja posao u opštini Kladovo dobilo je 40 građana. Otvaranjem novih radnih mesta rešen je status 30 dugoročno nezaposlenih sugrađana iz kategorije teže zapošljivih, starijih od 50 godina.

Za taj program Opština Kladovo iz budžeta za 2019. godinu izdvojila je pet miliona dinara, pa je nastavljena praksa rešavanja statusa lica kojima do odlasku u penziju nedostaju tri godine. U okviru realizacije programa Stručna praksa, lokalna samouprava izdvojila je 2.016.000 dinara za stručno osposobljavnje destoro lica  za samostalan rad u struci bez zasnivanja radnog odnosa.

-S obzirom na pozitivna iskustva u sledećoj godini budžet za realizaciju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja  biće uvećan za dodatnih milion dinara za program Stručna praksa -kazao je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Kladovo. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *