VELIČKOVIĆ: BUDŽET ZA 2021. INVESTICIONI I RAZVOJNI

Budžet za narednu godinu, projektovan na 1.439.237.000 dinara, za četiri i po miliona više nego ovogodišnji, opštinska vlast ocenila je kao investicioni i razvojni. Kako ističe Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, ovaj je budžet, po meri građana i meštana brojnih krajinskih sela.

-U narednoj godini očekuje nas infrastruktrurni razvoj u više oblasti, počev od radova na rekonstrukciji Rajačkih i Rogljevačkih pivnica do navodnjavanja negotinske nizije. Predstoji nam rekonstrukcija fekalne stanice, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, uređenje industrujsko-hemijskog parka u Prahovu, dozvolama potrebnim za početak rekonstrukcije luke i izgradnje samog parka. Rekonstrukcija državnih puteva u narednoj godini nas čeka i nastavak uređenja puta Negotin- Zaječar– kaže Veličković.

Za radove na komasaciji u selima Rajac, Smedovac, Rečka, Čubra, Veljkovo, Mokranje, Trogljevo i Tamnič planirano je 68,6 miliona, od kojih će republika dotirati 38,4 miliona, a opšština Negotin 30 miliona. Za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže predviđeno je 19 miliona, čak devet više nego u 2020, za razvoj kompleksa pivnica 23,4 miliona, za izgradnju dečjeg igrališta u gradskom parku 3,5 miliona.  Za održavanje saobraćajne infrastrukture predviđena su sredstva u visini od 128,7 miliona dinara, a za revizalizaciju poljskih i održavanje atarskih puteva još 73,6 miliona.

-Najveći problem naše opštine je infrastruktura. U prethodnom periodu dosta toga smo poboljšali ali smo pripremili i obiman plan za narednu godinu koji se odnosi na sve oblasti,  počev od uređenja infrastrukture u gradu i mesnim zajednicama. Vodili smo računa da povećamo sredstva i za razvoj poljoprivrede, zatim za uređenje vodovodne i kanalizacione mreže.– dodaje Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Iz opštinske kase u 2021. sa tri miliona dinara finansiraće se stipendije učenika i studenata, sa osam miliona naknade za novorođenu decu, besplatan vrtić za treće i svako naredno dete, prvu bebu i vantelesnu oplodnju. Za funkcionisanje mesnih zajednica izdvojeno je skoro 32 miliona, za osnovno obrazovanje skoro 60, a za srednje škole 22 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *