OSTAVILI PSA VEZANOG ZA DRVO

Foto: Facebook

Članovi borskog udruženja za zaštitu životinja „Borske šape“ ostali su šokirani kada su pronašli kucu Srećku vezanu za drvo kod puta ka Banjskom polju, gde je ostavljena da pati i umire u najgorim mukama. Nakon što su im dve devojke javile da je kuca vezana kod žbuna,nedaleko od puta, iz udruženja su odmah ragovali, oslobodili Srećku i odveli je veterinaru.

-Da li je to humano, da tako ostavite životinju vezanu da pati bez hrane i vode. Ko zna šta je sve doživela, jer se boji na jači zvuk, odmah se trese. Kada smo hteli da joj juče stavimo povodac da je vodimo kod veterinara, uplašila se toliko da je glavu spustila na pod i počela da se trese. Ne možemo ni da zamislimo šta joj se dešavalo za ove dve, tri godine njenog života –rekla je Marija Samardžić, potpredsednik Udruženja za zaštitu životinja “Borske šape”.

Srećka je vesela, iako jako prestrašena. Iz udruženja sumnjaju da bi verovatno pronašla put do kuće, pa je neko odlučio da je veže za drvo, kako se to ne bi desilo.

-Ima  kataraktu, očne crve, praktično je slepa. Najveći strah je njen usporen rad srca. Primila je terapiju i dalje je prima, redovno je vodimo kod veterinara i nadamo se da će se oporaviti. Brine nas što joj je temperatura i dalje visoka i doseže 39,4.  Sada smo je smestili u sobici tihoj gde miruje – dodaje Samardžićeva.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *