VLAŠKA STRANKA MOST O PROBLEMIMA U KUČEVU

Milivoje Janošević, predsednik Izvršnog odbora Vlaške stranke Most naglasio je na konferenciji za novinare da ova politička opcija na teritoriji istočne Srbije ima osam odbornika: po dva u Požarevcu, Petrovcu na Mlavi i Boljevcu i po jednog u Kučevu i gradu Boru.

On je istakao da postoji veliko interesovanje ljudi na prostoru istočne Srbije da se formiraju odbori i predstavi plan za razoj ovog dela Srbije. Janošević je na konferenciji za novinare govorio i o problemima u opštini Kučevo gde je predsednik opštine Vladimir Stojanović.

– Iz izlaganja do kojh smo došli, koji kruži ovih dana društvenim mrežama,  krenuo je u  priču koja ne sme da prođe tek tako. U toj priči se govori da se Vlasima ni po koju cenu u opštini Kučevo ne sme dozvoliti da uđu u vlast, preti se dizanjem bune u Gornjem i Donjem Zviždu, mogućim sukobima između starosedeoca i srpskog većinskog stanovništva i nas Vlaha, i  ovakav slučaj nije zabeležen na teritoriji istočne Srbije, tako da mi tražimo da reaguju državni organi i provere istinitost snimka koji se pojavio u javnosti, da vladajuća stranka SNS u Kučevu objasni o čemu je reč. Vlasi su oduvek bili lojalni otadžbini Srbiji  – rekao je, između ostalog, Janošević.

Janošević je naglasio da ukoliko bude bilo kakvog pritiska gde Vlasi žive ili se desi neki problem, da će istog trenutka o svemu obavestiti Međunarodnu zajednicu i Evropsku uniju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *