VRTIĆ U NGC POČINJE SA RADOM DO KRAJA GODINE

Obdanište u borskom naselju Novi gradski centar trebao bi da počne sa radom do kraja ove godine, izjavio je danas  Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

-Nažalost, dugo se čekalo na otvaranje ovog vrtića, čekali smo saglasnosti za povećanje broja zaposlenih u javnim službama grada Bora i zahvaljujući  komisiji  Vlade Srbije dobili smo saglasnost u prethodnom periodu. Imali smo i par tehničkih problema a to je da sistem protivpožarne zaštite nije dobio taj pregled, i urađen je elaborat od strane dečije ustanove, poslat je na saglasnost u Ministarstvo prosvete i mislim da će u narednom periodu PU „Bambi“ raspisati javni konkurs za prijem ljudi u radni odnos, a  da se do kraja godine objekat stavi u funkciju – rekao je Milikić.

Da podsetimo, posle pola veka u gradu Boru biće otvoreno novo obdanište.  Projekat se realizuje u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Za radove je izdvojeno 18 miliona dinara, od čega je ministarstvo obezebedilo  11 a preostalih sedam miliona dinara grad Bor. Objekat koji je predviđen za vrtić je površine 540 kvadrata gde će biti smešteno pet i jedna razvojna grupa, ukupno 120 mališana.

Dobijena je saglasnost da se u obdaništu zaposli 26 novih radnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *