ZA DAN RUDARA U BORU HARI MATA HARI

Povodom proslave 06. avgusta, Dana rudara, pripremljen je celodnevni program, a Borani će od 21 sat imati prilike da odgledaju koncert grupe „Hari Mata Hari“ u amfiteatru kod Doma kulture.  Tradicionalno će od 6  do 8 sati  obeležavanje praznika rudara početi Rudarskom budilicom ulicama grada Bora i Banjskog polja.

Od 8 do 20 sati biće otovrena izložba fotografija „Rad i grad“ na  platou Doma kulture ispred Narodne biblioteke. U isto vreme biće organizovana i stalna postavka „Umetničko oblikovanje u bronzi“ na platou  ispred Muzeja rudarstva i metalurgije a od 12 do 20 sati i stalna postavka „Umetničko oblikovanje u bronzi“ . Posetioci će od 17  do 20 sati imati prilike da razgledaju prezentaciju turističke ponude grada Bora i izložbenu postavku ručno izrađenih suvenira „Turistička riznica suvenira“ na platou Doma kulture. Od 19 sati za najmlađe će biti prikazana Dečija pozorišna predstava „Čarobna knjiga“ , takođe na platou.

Organizatori su: Serbia Zijin Bor Copper DOO Bor, Centar za kulturu grada Bora, Turistička organizacija Bor, Narodna biblioteka Bor, Muzej rudarstva i metalurgije Bor, javna i javno-komunalna preduzeća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *