ZA INFORMISANJE 2,5 MILIONA DINARA

Februarska sednica Opštinskog veća u Majdanpeku bila je prilika da se donese više odluka od značaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, od odluke o raspoređivanju budžetom opredeljenih sredstava u iznosu od 2,5 miliona dinara za projektno sufinansiranje u ovoj godini, do raspisivanju javnog konkursa i drugih pratećih odluka.

Opština Majdanpek će predviđeni iznos sredstava jednak onome izdvojenom prošle godine rasporediti na odgovarajuće video, audio, štampane i digitalne medijske sadržaje. Namera je da se, pošto javni konkurs bude raspisan 22.februara, sa rokom za dostavljanje ponuda do 11.marta, čitav posao ubrza i praktično, okonča u roku od 45 dana.

Opštinsko veće je ovom prilikom donelo i konačnu odluku o učeničkim i studentskim stipendijama, tako da će Opština u ovoj školskoj godini stipendirati 34 učenika i studenata. Prihvaćena je informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, s tim što je zatraženo da se izveštaji dostavljaju u roku od 30 dana po isteku tromesečja. Pored toga, članovi Opštinske vlade su utvrdili tekst odluke o objavljivanju javnog konkursa za finansiranje, odnosno sufinansiranje programa i projekata udruženja građana od javnog interesa za Opštinu Majdanpek. Za te namene opredeljena budžetska sredstva od osam miliona dinara, duplo su veća od prošlogodišnjih. Oblasti u kojima se ostvaruje javni interes razvrstane su u tri grupe, a odobravaće se sredstva u iznosu od 80 do 350, odnosno 500 hiljada dinara.

Domu zdravlja “Dr Veroljub Cakić” data je saglasnost da ultrazvučne kabinete u zdravstvenim ustanovama u Majdanpeku i Donjem Milanovcu dva puta mesečno izdaju u zakup odgovarajućoj klinici ili poliklinici za rad radiologa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *