ZA KNJAŽEVAC IZ REPUBLIKE 90 MILIONA DINARA

Najvažnija tema 123. sednice Opštinskog veća bio je novi rebalans budžeta. Povod za izmene u najvažnijem dokumentu lokalne samouprave je 90 miliona dinara, koje je opština Knjaževac, u vidu pomoći, dobila iz Republike.

Odlukom Vlade Srbije, 90 miliona dinara uplaćeno je na račun budžeta opštine Knjaževac. Novac će, kazao je na sednici Opštinskog veća predsednik Opštine Milan Đokić, biti upotrebljen za kupovinu Fabrike ozubljenja nekadašnjeg IMT-a.

-Na sednici Vlade je opštini Knjaževac odobrena pomoć u vidu 90 miliona dinara. To su sredstva koja su neophodna da bismo realizovali ono o čemu smo pričali kao o našem prioritetu u prethodnim godinama, ali nismo imali finansijske mogućnosti  da to i realizujemo. Radi se o kupovini hale bivše Fabrike ozubljenja IMT-a, što smo predočili i predsedniku Vučiću prilikom njegove posete. Zahvaljujući njegovom obećanju, dobili smo sredstva za kupovinu tog objekta. Taj objekat ćemo svuda oglašavati i potruditi se da dovedemo nekog velikog investitora, koji će zaposliti Knjaževčane i otvoriti nova radna mesta. Dobro je i što će sredstva od kupovine fabrike biti podeljena bivšim radnicima IMT-a. Njih 150 dobiće blizu 70 miliona dinara za ono što im je IMT ostao dužan – istakao je Đokić.

Većnici su doneli i odgovarajuće odluke koje se tiču prvog hotela i početka realizacije projekta izgradnje rekreacionog velnes i spa centra na Banjici.

-U prethodnim godinama opština Knjaževac se intenzivno spremala za razvoj banjskog turizma. Urađena je planska dokumentacija, kompletan projekat, izdata građevinska dozvola, pribavljeno zemljište…Uz punu podršku predsednika Vučića, do kraja ove godine raspisaćemo javnu nabavku trogodišnjeg karaktera za izgradnju hotela. Hotel će imati 80 kreveta, zdravstveno – rehabilitacione sadržaje…Biće smešten u neposrednoj blizini bazena i siguran sam da će uskoro nadomak Knjaževca niknuti savremene terme, nalik onim slovenačkim – dodao je prvi čovek knjaževačke opštine.

Deo svog 123. zasedanja članovi Opštinskog veća posvetili su i rezultatima konkursa za subvencionisanje organske poljoprivrede i nabavku opreme za preradu na gazdinstvima, vrednih preko pet miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *